• Bowen Techniek, zo bijzonder!

  (cursisten)

  Open or Close

  De opleiding tot Canine Bowen (hond) stelt als voorwaarde om de Humane Bowen opleiding te volgen. Terecht, is nu mijn ervaring. Ik had geen idee wat ik kon verwachten bij Bowen en de effecten van een behandeling. De voorbeelden die ik had gezien vond ik te mooi om waar te zijn. Eerst zien en dan geloven.

  De Bowen techniek leer je door het te doen. Anneke vertelt de details en doet de techniek voor op een van de studenten. Daarna ga je er zelf mee aan de slag. De syllabus en je eigen aantekeningen tijdens de lessen ondersteunen de theorie van de techniek.

  Ik vond het niet gemakkelijk om de "moves" onder de knie te krijgen en mensen bereid te vinden om een Bowen behandeling te ondergaan.

  Het is veel oefenen om de techniek in de vingers te krijgen. Anneke staat open voor alle vragen, tijdens de les, maar ook daarna per e-mail. Een goede en snelle ondersteuning om je te helpen bij de praktische uitvoering van Bowen.

  De Bowen techniek is heel bijzonder en de effecten zijn verrassend positief.

  Ik ga mijn eigen praktijk opzetten om mensen te helpen met Bowen. Na de opleiding Canine Bowen kan ik mens en hond behandelen. 

  Mijn bedrijfje "Combinatie Baas Hond" is dan compleet.

  Bellina Wille

  www.combinatiebaashond.nl

 • Het is ongelofelijk!

  (patienten)

  Open or Close

  Na 14 jaar regelmatig bezoek aan een chiropractor, wilde ik de Bowen uitproberen, (in overleg met de chiropractor).

  Van de Bowen had ik inmiddels een lezing bijgewoond. Het spreekt me aan dat de Bowen het hele lichaam in ogenschouw neemt, en niet alleen bijvoorbeeld de nek, of de rug. Maar ook het lopen en de vrijheid van beweging van de armen, heupen;  artrose, hoge bloeddruk enz.

  Doordat de Bowen therapeut het hele lichaam in beeld brengt, komen alle eerdere blessures en aandoeningen naar boven, bij een intakegesprek.

  Hierop worden dan de “moves” gekozen. Deze “moves” doen geen pijn.

  Ik heb nu 4 (of 5?) Bowen-behandelingen gehad in 9 maanden.

  Het is ongelofelijk. Bij de switch was ik bang dat ik mijn nek (slijtage) niet goed meer zou kunnen bewegen. Niets is minder waar. Het blijft soepel in mijn nek.

  De lage rugpijn (SI-gewricht) stabiliseert. Het duurt steeds langer voordat ik er last van krijg. Als ikzelf op mijn bewegingen let, gaat het uitstekend.

  Met lopen had ik vaak een pijn-stijf gevoel in de heupen, naar de benen toe. Door de moves beweeg ik veel soepeler, en zonder pijn.

  Ook heb ik vaak blaasontsteking gehad. Dit is behandeld. Hoef nu zelfs ’s nachts niet meer op te staan voor een toiletbezoek.

  Een (héél) prettige bijkomstigheid: De door-werking van de Bowen geeft mij en passant zeer weinig pijnklachten in de muis van mijn hand (artrose).

  Je kunt wel zeggen dat ik blij ben met de Bowen. Ik vind het een heel goede vorm van therapie omdat je eigen lichaam aan het werk gezet wordt, getriggerd wordt om iets te doen. Ja, bij mij is al heel veel bereikt met Bowen therapie. Omdat het bij mij goed werkt, heb ik dat andere mensen ook te gunnen. Als je minder pijn hebt gaat tenslotte je kwaliteit van leven omhoog. Dat is heel fijn.

  Ik wens dan ook iedereen die deze opleiding doet héél veel succes, en ik hoop dat er veel Bowen therapeuten komen.

  Henny van Loon

 • Bowen, nooit van gehoord.

  (patienten)

  Open or Close

  Bowen, nooit van gehoord. Lange tijd geleden, via, via ermee in contact gekomen een paar keer geweest en ik vond het fijn.

  Het deed wat met me. Wat, ik kon er geen vinger op leggen. Op een gegeven moment ben ik ermee gestopt, om dat ik vond dat ik het niet meer nodig had.

  Vervolgens ben ik “proefpersoon”geweest bij Conny Weerepas die met de opleiding bezig was. Ook toen vond ik niet echt dat ik het nodig had, maar ach, ze had een “proefpersoon” nodig, dus ik stond klaar. Nu ben ik zo blij met Bowen. Het is FANTASTISCH!!

  Het voegt zoveel toe aan mijn leven. Ik ben bewuster geworden, meer en sneller in balans, meer op mijn weg, ruimdenkender, kan dingen meer laten, het zorgt ervoor dat ik meer bij mezelf blijf.

  Kortom het maakt me leven anders, fijner, en rustiger.

  Dit is iets wat ik geregeld wil blijven doen. Als onderhoud voor mezelf en mijn lichaam.

  Nicole Tubée

De Bowen techniek is heel bijzonder en de effecten zijn verrassend positief.

development pixiedot media