De gehele opleiding duurt ongeveer een jaar en bestaat uit 9 lesdagen en een examendag. De opleiding bestaat uit 5 blokken van elk twee dagen. Vanaf het tweede blok, wordt in elk blok stof van het vorig blok herhaald en wordt tevens nieuwe stof aangeboden. Dit zorgt ervoor dat alles minimaal 1 keer herhaald wordt en dat geleidelijke kennis, begrip en vaardigheid toenemen totdat voor blok 5 het eindniveau is bereikt. De tijd tussen de blokken is ongeveer twee maanden. Alle lesdagen zijn verplicht.

Vanaf 2015 is er intensief contact geweest met een aantal internationale therapeuten en docenten en met Dr. Romney Smeeton. Dit heeft geleid tot een tweetal samenkomsten, in oktober 2015 in Chicago en in juli 2016 in Zagreb. Dr. Romney Smeeton heeft hier zijn kennis en ervaring in het werken met Tom Bowen met ons gedeeld. Dit heeft geleid tot het herschrijven van de opleidings inhoud om het geheel completer te maken. In deze opleiding zult u kennis maken met de interpretaties van De Bowen Techniek gebaseerd op twee van de mensen die met Tom Bowen hebben gewerkt: Dr. Romney Smeeton en Oswald Rentsch.

lk blok heeft een stukje theorie en een stuk praktijk waar nieuwe procedures geleerd worden. Elke procedure wordt gedemonstreerd en dan door alle cursisten geoefend en ondergaan.

Blok 1: theorie + p1,2,3, extra’s, sacrum
Blok 2: theorie + review 1 + astma, pelvic, TMJ/hooikoorts
Blok 3: theorie + review 2 + schouder, borst,  knie, spider, enkel
Blok 4: theorie + review 3 + hamstrings, nier, elleboog/pols, coccyx
Blok 5: review 4 + examen

In de tijd tussen de blokken wordt van de student zelfstudie verwacht zowel theoretisch als praktisch. Tijdens de opleiding wordt er van de student verwacht dat hij/zij een aantal case studies aanlevert die door de docent beoordeeld worden. De totale studiebelasting voor de opleiding is zo'n 1000 uren. De thuis studie- en werk uren kunnen individueel verschillen en zijn slechts een indicatie.

De school helpt u een Bowen Therapeut te worden van zeer hoge kwaliteit. Het maximum aantal studenten per groep is 12 bij één docent of 20 bij twee docenten, zodat een ieder gegarandeerd genoeg aandacht krijgt om de Bowen rol te perfectioneren en een goede, zelfverzekerde Bowen Therapeut te worden. De lesdagen bestaan voor 20% uit theorie en voor 80% uit praktijk. Er wordt op elkaar geoefend. Gedurende de gehele opleiding is er hulp bij vragen via email. Elke student krijgt bij elk blok een uitgebreide syllabus zodat u thuis en in de praktijk de techniek kunt oefenen tussen de veerschillende blokken. Bovendien krijgt elke cursist individuele geschreven feed-back over de case studies.

Het examen bestaat uit

• 20 case studies van elk drie behandelingen.
    • Theorie, gedeeltelijk multiple choice, gedeeltelijk open vragen .
    • Praktijk. Een demonstratie van de techniek.

Inschrijfformulier2017.pdf

AlgemeneVoorwaardenDeBowenSchool.pdf

Ik ben bewuster geworden, het zorgt ervoor dat ik meer bij mezelf blijf. Lees meer

development pixiedot media