Deze opleiding tot Bowen Therapeut is ontwikkeld door Anneke Loode. Zij is fysiotherapeut, manueel therapeut, Bowen therapeut en Emmett therapeut met meer dan 25 jaar praktijk ervaring.

De instroomeisen: De opleiding is toegankelijk voor een ieder met een medische achtergrond. Er wordt kennis van anatomie en fysiologie verwacht, evenals hands-on ervaring en begrip van algemene behandelprincipes. 

Twijfelt u over uw vooropleiding en achtergrond voldoende is om deel te nemen, neem dan contact op met de school (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Studenten worden erop gewezen dat, om lid te worden van een beroepsorganisatie en om het beroep ‘Bowen Therapeut’ uit te kunnen oefenen, onder de huidige wetgeving in Nederland, minimaal HBO-Medische Basiskennis is vereist, evenals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Vanaf 2015 is er intensief contact geweest met een aantal internationale therapeuten en docenten en met Dr. Romney Smeeton. Dit heeft geleid tot een tweetal samenkomsten, in oktober 2015 in Chicago en in juli 2016 in Zagreb. Dr. Romney Smeeton heeft hier zijn kennis en ervaring in het werken met Tom Bowen met ons gedeeld. Dit heeft geleid tot het herschrijven van de opleidings inhoud om het geheel completer te maken. In deze opleiding zult u kennis maken met de interpretaties van De Bowen Techniek gebaseerd op twee van de mensen die met Tom Bowen hebben gewerkt: Dr. Romney Smeeton en Oswald Rentsch.

 

Ik ben bewuster geworden, het zorgt ervoor dat ik meer bij mezelf blijf. Lees meer

development pixiedot media